3 May 2016

Yaya Nak Jadi Ibu Mithali, mesti.....

Haii...assalamualaikum...

Jumaat lepas yaya berpeluang pergi 'baby fair' dekat PICC, Putrajaya dengan kawan - kawan sepejabat. Tak menyesal sebab macam - macam yaya dapat belajar dari depa ni, Kak Ain, Kak Tasha dan Lina. Depa ni semua dah berumahtangga, ada yang dah ada 2 orang anak, ada yang tengah sarat mengandung dan ada yang baru berkahwin dan bakal menimang cahaya mata.. in shaa Allah....

Suatu kepentingan jugak tau buat yaya sebagai seorang wanita yang bakal jadi ibu nanti karang...in shaa Allah...benda ni semua ilmu. Kalau tak nanti ada yang tak reti nak guna segala aplikasi atau aksesori mainan mummy & baby...hihii...


First of all, yaya tak suka anak patung sebenarnya sebab yaya memanggg takut giler dengan anak patung. Kalau waktu tidurlah kan, terutama kat rumah saudara - mara , haa ... yaya akan pastikan segala tok nek moyang cucu anak patung takdak dalam ruang bilik tempat yaya tidur...serius memang tak suka giler...errrr....bukan takut, tapi segan jer...hikss...

Dolly zirafah ni omey ngat ngat ... tengoklah kaler dia oren dengan kuning...di dalamnya ada kekabu yang lembut dan bila pegang anak patung zirafah ni memang best sangat. Ni baru yaya yang pegang patung ni, kalau baby yang pegangg??? of course depa buat masuk mulut buat tidur....alamak...geram pulak 



Set mainan bentuk dadu yang atas ni pulak setahu yaya masa kecik dulu adik bongsu yaya main mainan ni. Dia memang suka betul mainan ni sampai kat rumah orang pun dibawaknya jugak. Kalau mainan ni kena curi dengan kawan - kawan dia yang datang kat rumah, haaa jangan cakap suara dia tu lah yang buat satu rumah tu macam ada gergasi besar....ishh....memekak jer Emma ni tau... ;) 


Sibuk berjalan , kejar sana sini sebab teruja sangat dengan barang baby, tetiba kena panggil dengan kak Ain..

"Yaya !! Tengok tu, kau ameklah gambar baju tu, up kat instagram!!"

amboi...hahahaha...memalukan aku betullahh , terang - terang suruh yaya up kat instagram depan orang ramai...haiyooo... ;D




"Haa tu ada lagi yaya, kat atas tu", kata kak Tasha

Dengan malunya yaya tebalkan muka amek gambar ni depan orang ramai . Fuhh.....annoying giler situasi ni...fuuuuuu.... ;D


Alamakk....dalam kesibukan orang ramai duk tengok barang baby, tersangkut pulak yaya kat tempat tidur ni...hihii...comey ngat ngat..kaler pink lagi. Tambah pulak ada langsir kaler pink tuh haa....langsir ke kelambu macam tu lar...yang penting benda tu penting nak elak baby dari kena gigitan nyamuk


Hihiks...yang ni lah buat yaya tergelak - gelak dengan kakak - kakak ofis dan saleswoman kat gerai tuh...ada ke patut yaya cakap kat kawan - kawan ofis, benda ni alat periksa tekanan darahhhhh...hahahaaa....yaya tengok alat ni lebih kurang sama dengan tempat nak check tekanan darah yang arwah atok bah yaya pakai tu...

"Ni tempat nak pam susu lah yaya oiii...." , kata kak Tasha

Dah lepas tu melekek - lekek dorang gelak kat yaya, termasuklah saleswoman tu..ishhh malu giler.... >-<



Kat gerai yang lain pulak yaya dengan geng pergi...yaya minta tolong Lina ajarkan yaya macam mana nak gendong baby. Dorang yang datang kat gerai ada yang yaya tak kenal tengok gelagat yaya yang nak belajar gendong baby...tersenyum - senyum dorang....hihii....dorang ni faham, yaya nak belajar...mujur yaya ni 'kurang' pemalu orangnya... >-<



Nasib baik Baby Fair ni bukan hari - hari ada, kalau tak memang jadi mommy teruslaa yaya nanti...hihiii....thanks kak Ain, kak Tasha & Lina layan yaya macam adik bongsu, terasa disayangi gittuu...hihiii.....

SOLJAR !! 


12 comments:

  1. bestnya...xpe..suatu hari nnti xde org ajar pun dah pndai sndiri..jgn risau rmai yg support

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii...yeayy..tq akakk..in shaa Allah..

      Delete
  2. hehehe... tak apa belajar dulu,, nanti dah sampai masa senang lah,,, dah ada ilmu,,, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik..hihii...seronok & lucu rasanya..hihii

      Delete
  3. hihi kalau pergi baby fair boleh rambang mata kna sediakan duit secukupnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kena waktu gaji yg best tu.hihi

      Delete
  4. lama tak pergi baby fair sejak mikhail dah besar ni.

    ReplyDelete
  5. ada baby fair ye..sampai bila tu. Murah-murah tak barang dia?

    ReplyDelete
  6. Tak lama lagi tu.... In Shaa Allah

    ReplyDelete