31 May 2016

Dating di Hari Sabtu

Assalamualaikum 

Holla korang! Kemalasan nak meng'update' makin malaih....Hailaa pagi tadi punya kerja yaya dah siapkan sampai habis, tunggu petang ni pulaklah..sat g berdezup lerr mai kerja-kerja ... hahaaa.... sementara tu bolehlah yaya memekak kat sini. kahkah.... :D 

Sabtu baru ni yaya first time keluar dengan Jun. kahkahh...kitorang bajet dalam jam 11 pagi keluar g Alamanda Shopping Centre , nak p beli barang dapur untuk puasa yang bakal tiba pada minggu hadapan. Haa korang da ready ker nak puasaaa...??kahkahhh....tahan laa yeerr lapor dan dahaga...




Tengoklah la tu nampak sangat muka bangun lewat..bengkak bawah mata.kahkahhh...hahhaa....bukan apa, manfaatkan hari mingguuu...kahkahh... :D .. Jam 10:30 am lagi yaya dah bersiap mekap bagai..halaaahhh...simple-simple jer mekap, tak de laa macam bedak tumpah pon...huhu.....Sebelum nak tunggu Jun bersiap, yaya goreng dulu jejari ayam. alaa simple-simple jer...cicah ngan sos cili..kihkihhh....




Waktu ni yaya masih tersenyum okkkk...walaupun tak ready nak kena amek gambar. kahkahhh :D ... bila yaya tengok wajah yaya ni, ape laa yang yaya bebelkan dan fikirkan pun yaya dah lupa. 

Yang seronoknya bila sampai kat Alamanda Shopping Centre ni yaya g kedai chenchen..first kami p kedai Tomei dulu, tapi pilihan tak banyak. pastu p kat Habib Jewels. okee laaa...kena dengan citarasa...hihi...




Sorry tak dapat nak belanja gambar sebab kat dalam kedai chenchen tu kami takut nak amek gambo and selfie...ada guard harimau kat depan merhati. kahkahh :D

Behind the scene nya, kami berdua memang banyak mulut and ke sana ke sini. CEREWET !! Dah tu, jari kecik-kecik. Ada pun chenchen yang cantek yang kena dengan saiz yaya ada dua design...hoooo ;(





Situasi tergelak dalam kekalutan memang banyak. Kalau teringat balik memang boleh nangis gelak. Ada kengkawan tanya, dengan siapa yaya kat dalam kereta dengan pergi Alamanda hari tu? masih tertanya-tanya lagi diorang..kihkihkihh...ada yang kata bakal kakak ipar laa...bakal adik ipar laa...makcik sedara laa...hahh...yang teka makcik sedara tu lagi kelakar...kahkahkahh...




In the end, minta izin nak selfie dalam kereta Jun..hohhoooo...thanks Jun teman yaya pergi berkecoh-kecoh di Alamanda. Khamis malam Jumaat ni yaya balek kampung...tiket dah ada. pestu nak buat kecoh kat rumah ummi ayah plak. kahkahhh....

Wasalam . muahx

6 comments:

  1. Replies
    1. hihihii...tunggu malam jumaat nk kecoh kt rumah..hihi

      Delete
  2. uishhh..seronoknya jalan-jalan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah seronok..hehee...pastu buat kecoh..kihkihkihh

      Delete