30 March 2016

3 Perkara Anda Perlu Tahu Buat Bakal Pengantin

Assalamualaikum...


Makin banyak pula kerja yaya nak buat sekarang ni. Dah tak terkejar rasanya..baru - baru ni ikut hantar adik pergi Pemilihan Perajurit Muda Tentera Darat. Alhamdulillah lepas pemilihan pertama ni. Habis dari pemilihan tu, dapat 'Direct Message' dalam instagram dari Organic Touch Malaysia.

Macam baru jer semalam yaya berhubungan dengan Puan Raihan pasal manfaat Organic Touch Malaysia, dua hari yang lepas dah pun sampai set mandian bakal pengantin ni...hihii...rasa teruja yang teramat...[ganti rezeki bulan Januari] ^_^

* terima kasih yang mendoakan dimurahkan rezeki....alhamdulillah...




Disebabkan kesibukan kerja, yaya selalu juga lupa nak rehat. Tambahan pula lebih kurang 3 bulan lagi akan berlangsungnya majlis yang amat penting buat yaya sekeluarga. Jadi, untuk elakkan badan yaya merasa lesu disebabkan buat persiapan, dari sekaranglah yaya kena ambil inisiatif ni dengan dekatkan diri bersama produk kesihatan luaran dan dalaman. 

Kehadiran Organic Touch Malaysia secara tak langsung buat yaya lupa kejap pasal serabut nak buat itu buat ini...hihikss...jadi leka terus . eh, ni kena pukau ke apa ni ?? hahaha....


ROSE WATER FACE MIST




Sepanjang hidup, ini adalah produk 'face mist' yang pertama yaya pernah guna. Memang rasa teruja tau  'Rose Water Face Mist' by @organictouchmalaysia 🌹 





segar rasanya bila dah spray 'face mist' ni kat wajah..hiks 


Nak tahu sebab apa yaya suka 'face mist' ni? 


👇👇👇👇👇👇👇


👒 100% organik
👒 Memerangi jerawat dengan sempurna
👒 Melembutkan kulit wajah dan gebu
👒 Menghidrat muka terutama cuaca panas terik
👒 Menyempurnakan solekan




ORGANIC ROSE SCRUB



Kalau nak diikutkan, yaya memang dah lama tau tak beli skrub. Rasanya tahun lepaslah 'last'..kihkihkih....

Memahami jiwa remaja seperti yaya yang lebih gemarkan kesederhanaan, Organic Touch Malaysia menghasilkan produk skrub yang tidak kasar dan juga kelebihan yang lain yaya dah senaraikan di bawah : 

🌷 Boleh guna pd muka
🌷 Tak kasar
🌷 Sesuai utk kulit sensitif
🌷 Sesuai pd wanita
🌷 Bau yg semulajadi & warna daripada minyak rose
🌷 Mengekalkan awet muda & menyerikan kulit




Bila dapat tahu skrub ni memang ada banyak kebaikan, yaya kerapkan penggunaan tiap kali waktu mandi, gunakan sekali untuk dua hari.  Harapnya yaya guna tak habislah sampai ke akhir tahun ni...hiks..jimat sikit...



ORGANIC PURPLE ROSE TEA 


Sedihnya dengan diri sendiri. Masa awal tahun dah berazam nak tidur awal, tapi bila dah lama - lama azam tu jadi terkubur macam tu saja...so, dah datang balik insomnia tu...huwaaaa..... :-( 

Organic Purple Rose Tea dah sedarkan yaya betapa pentingnya jaga kesihatan...bukannya sebelum ni tak jaga, cuma dah lupa kehidupan yaya yang makin mencabar sekarang..macam - macam dah kena tempuh. Lagi - lagilah 'start' bulan Januari hari tu..huwaaa....pengalaman... :)



So, inilah penyelesaian masalah insomnia. Ohh tapi bukan nak kata apa, memang rileks jer rasa. #ehemm.. kalau nak tahu, bunga ni bukan sahaja yaya buat air jer tau. tapi biasalah...faham jerrlaa aku ni haa , otak sangat kreatif...aku berangan. Disebabkan kat rumah takda tab mandi macam masa duk kat kem dulu, kat 'toilet' rumah sekarang ni, aku ambil 3 kuntum bunga buh kat dalam gayong mandi . Aku tunggu bunga ni kembang lepas tu aku buat mandi..dah lepas tu aku kutiplah balek bunga - bunga tu kat simen... !!! hahahahh.... :D 

So, macam mana ?? 

Nak tahu lebih lanjut lagi ? 

Boleh 'direct contact' dengan Organic Touch Malaysia di instagram @organictouchmalaysia






Ok lah..semoga perkongsian yaya petang ni memberi manfaat kepada para pembaca..moga kita semua diberi kesihatan yang baik dan sentiasa bersyukur kepada Maha Pencipta...amin...wasalam....





13 comments:

  1. Wah bagus ni...bakal pengantin kena take note...

    ReplyDelete
  2. nanti nak kawen leh cuba ni..hihi

    ReplyDelete
  3. mesti wangi ni kan rose hihihi tahniah bt bakal pengantin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye wangi..puas mandi, banyak kali guna waktu mandi untuk yg skrub tu..hihi

      Delete
  4. tahniah Yaya.. makin berseri-seri nanti.. :)

    ReplyDelete
  5. Boleh cuba ni.. mak budak verangan jadi pengantin balik.. ekekeke..

    ReplyDelete
  6. Nampak bagus produk ni. Btw, tahniah!! :)

    ReplyDelete
  7. waaahh.. bagus untuk bakal pengantin macam yaya

    ReplyDelete