16 February 2016

Kenyang Sungguh Makan dekat CRAB HUT ASIA !!

Assalamualaikum...Hai korang...!!

Hari tu yaya pernah dapat offer p makan dekat Crab Hut ni , tapi yaya taknak g sebab alergik weyy...risau tak tahan..hehee...tapi kali ni dorang offer lagi...arghh....ni saja nak mengundang nafsu ke pe weyy....yaya tahulaa seafood ni sedapp...tak payahlaa cari pasal...argh...akhirnya yaya telah dinodai dengan gambar - gambar geng blogger yang pernah g makan kat sana...grrr.... 




Hah kauu...selamat...balek kerja hari tu terus siap - siap pergi makan seafood kat Crab Hut Asia yang terletak di Cyberjaya dalam Shaftsbury Square. Jangan kata adek tak payung yerr...cis!! sebenarnya yaya pernah laa pergi Shaftsbury Square ni, tapi tak tahu pun ada restoran seafood ni, kalau tahu, yaya takkan ketinggalan zaman lah!! 




ehem...nak bagitahu ni, yaya g sana tak keseorangan hokeyy....1 lori yaya bawak geng blogger Kelab Blogger Ben Ashaari p makan sana..hihi... < thanks kak yanty...>  

Kat sini kita akan dilayan dengan penuh kasih sayang , yaya rasa macam jadi baby belajar makan ketam tau bila pakai apron ada gambo ketam tu...hihii...alolooo ommeyyy....



omey btoi !! Gerak - gerak ketam kat dalam akuarium tu...besor - besor depa ni..haa...besor ni laa ketam yang korang makan tu nanti bila pergi kat Crab Hut Asia ~ 

Apsal ? tak percaya ?? korang kena teruskan baca k , 


Ini air lemon yang dipercayai boleh jadi ubat bagi orang yang alergik makanan laut macam yaya....so, yaya disarankan untuk order ubat ni . kelentong ke idok tak tahulaa kan...huhh huuu..... :D
Jenis yaya memang kena makan jugak nasi, sehari mesti cari nasi..tak kisahlaa nasi lemak ke...mesti ada jugak nasi. Jadi kat sini yaya makan Spicy Plum Grilled Salmon & Thai Sambal Fried Rice. 


Combo Seafood Bag yang harganya boleh dapat HANYA RM175.90 SAHAJA !!


Woww !! Crab Hut Asia buat bendi goreng salut tepung !! Sedap !! actually yaya kureng siked makan bendi ni...huhuuu....tapi memang tak sangka laa dorang ni masak sedap punyaa laa sedap gilaaa bendi ni...huuuu....




Ini Fried Softshell Crab . Yang nak try rasa Fried Softshell Crab ni boleh pergi Crab Hut Asia kalau dah terliur sangat....hahaaa...


Brown Crab & Mussels with Jamba Sos 
Harga : RM128.90 


Baru makan dah sepah macam ni....niii makan ke melantak ke pun tak faham akuhh....sepit tu yang win !! tenggelam .... kahkahh !!


ushhh.....ni abende plak ni ?? kalau nak tahu, yaya memang tak tahan pedas. tapi yang ni memang buat yaya laju jer makan eyyy....aisehhh....

haaa...ni laa namanya Red Lobster , normally 2 ekor udang galah yang mana korang boleh dapat dengan harga diskaun hanya RM155 JER  !! FAHAM ?? !! 
BBQ Chilled Australian Sirlion Beef in Smoky BBQ Sauce 
Harga ; RM39.90 SAHAJA !!


HAAA.....Yang ni paling yaya tak puas hati sebabkan sebok tangkap gambor , tapi tak dapat nak merasa Signature Stuffed Sotong ni ... nangis ooooo..... :(  

tapi tak pe r, dekat jer kut dengan rumah yaya, so boleh r pergi sana annnn....lagipun murah jer eyy harga dia. just RM24.00 jer punn untuk satu set...




please jangan kutuk !! hah haaa...gurau...weyhhh...seriouslyyy ahh....!! tak ingat ape daa bila dapat makan kat Crab Hut Asia ni...lupa kejap yang aku ni alergik seafood.....muka kak juju dan kak dkna macam muka orang kena pukau plak !! kikikiiiii.... 


~~~~~ PENGUMUMAN ~~~~~

CRAB HUT ASIA SEKARANG BUAT DISKAUN DI BULAN FEBRUARI & MARCH 2016 !! CEPAT !! CEPAT !!






PROMOSI !!

MONTHLY CRAZY BAG MARCH !!




Eh, camana nak buat order ni ek ??

Senang sangat.....meh ikut langkah - langkah kat bawah ni :


Langkah 1 :

Pilih makanan laut (minimum 1 jenis, maksimum 3 jenis) dalam timbangan 300gm / 500gm. Kalau nak ketam, boleh pilih secara kepingan.

Langkah 2 :

Pilih sos & tahan kepedasan samada Signature Bang Sauce atau Jamba - Jamba.

Langkah 3 :

Pilih satu atau dua Bag Buddies 


====================
HAPPY HOUR COMBO adalah setiap hari
====================


TAWARAN KHAS buat pembaca 
Yaya Cendana 



Diskaun sebanyak 10% diberikan buat makanan sahaja & Sah Sehingga 30 April 2016 !!
Nak lagi best?? Jangan lupa mention nama Yaya Cendana dan bagitahu kat cashier Crab Hut Asia tau !! 

Sangat simple kan !! 

Kalau korang nak tahu lebih banyak apa yang bestnya makan kat Crab Hut Asia ni, bolehlah terus direct kat dorang...okiess.....

Contact number :
03 - 8322 6861

Laman web :

Instagram :

Facebook :

Twitter :

Address :
Cyberjaya 

P2-25, Sahaftbury Square, Persiaran Multimedia, Cyberjaya 6,
Selangor, Malaysia





17 comments:

  1. Alhamdulillah..
    Kenyang meratah ye Yaya..
    Seronok bila makan ramai2 ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah ya tuhanku...kak...seronok kak...balik pun seronok kak..,makan pil alergik lee...hihii

      Delete
  2. Wowww, dah lama nak makan makanan laut ni, ada promosi kaw kaw best ni...TQ yaya review!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak..nanti nak g lagi lah...pil alergik kan adooo...hihii

      Delete
  3. amboi,..seronok makan beramai-ramai ye..harga pun wallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best niii...rugi tak g...mesti dtg lg....hihihii

      Delete
  4. ini entry yg kedua kak nieyl baca...
    first yanie..actually,serius mmg teruja gler...
    sbb kak nieyl pun alergic seafood..so,keinginan tu nak try...
    tapi itulah...kena make sure makan ubat dlu baru boleh melantak..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius ni kak...yaya memang nak pergi lagi ni kak...masya Allah...nikmat nya kak...

      Delete
  5. Replies
    1. memang laa aum....omey...try makan..hehe

      Delete
  6. agree with you and also agreed and consensus. thanks to its blogwalking. This is very useful article.
    http://www.cetak-cd.com
    http://www.chat-id.com/new
    http://soundbit.me
    http://yelpindonesia.com
    https://tanyadanjawab.com
    http://ngobrol.in

    ReplyDelete
  7. Ya ampun..banyak seafood..dahla akk penggemar seafood

    ReplyDelete
  8. amboii..kemain dapat makan seafood..habis lupe segala alergik...hihihi...tapiii sedapnyerrr..menyelerakan..

    ReplyDelete