23 December 2015

Fenomena 2016 : Lebih Yakin dengan SEMBONIA

Assalamualaikum...hari ni lengang sikit mungkin ramai yang dah pulang ke kampung halaman sempena cuti selama empat hari ni dari sambutan hari krismas dan jugak Maulidur Rasul . So ada peluang yaya nak up satu entry hari ni...hihii...




Minggu lepas di Ground Floor , SOGO Kuala Lumpur , yaya tak terlepas peluang untuk melihat fenomena baharu dari Sembonia. Bila sebut saja Sembonia , siapa yang tak kenal kan ? alaaa butik handbag , kasut tu .... bukan wanita jer yang tahu , malah ada jugak di kalangan lelaki pun boleh tahan jugak yang tertarik dengan fesyen terbaru oleh Sembonia.

 


Sangat terkesan dengan cetusan idea dari Sembonia sebab berjaya menarik perhatian yaya dan ini membuatkan yaya rasa nak dapatkan sebuah handbag baru buat ibu kesayangan di kampung !! Pulak tu , ada jualan besar - besaran diorang buat untuk kita semua weiiii ..... phewww.....



Ajet - ajet pakai beg baru . Bila sarung beg ni kat bahu kan , tetibe macam aura duk kat zaman belajar dulu ... huhuu....sesuai sangat....


Ok...ada pernah satu entry yaya buat pasal Wanita dan Kasut , pasal jenis - jenis kasut . Boleh klik dekat link yang yaya dah bold kan tu lah . Macam kat bawah ni namanya 'kittten heels '. Yang jenis suka pakai heels tapi tak minat nak pakai tinggi - tinggi sangat tu , inilah kasut yang sesuai buat korang . Boleh digayakan dengan pelbagai fesyen yang korang suka . ohsemm kan ?? huhuuu..... 






Mules. Sekali pandang macam booties , tapi mules ni pendek sikit dari booties . Kasut jenis mules yang seringkali menjadi pilihan wanita sebab boleh boleh buat korang tampil lebih menonjol tau tak !! hah haaa.... Tiga warna pilihan yang boleh korang test kat butik Sembonia nanti . Pilihlah mana yang berkenan di hati ... hihiiii....


Antara konsep - konsep yang berjaya buat aku tergoda adalah konsep :


Keeping a Balance

Rambang mata aku dibuatnya .. pakal aje lah tengah belum gaji , ini kalau dah gaji nak cubalah dapatkan satu . Setahun sekali pun ok ape ... haaa... ape tak nye . Try tengok design terbaru diorang ni ha . Warna yang diorang gunakan tu warna pastel lah weyy.....soft jer tengok . Boleh buat tidoq ! 





More Than Pads

Hak kat bawah ni plak ini kalau dapat memang yaya nak buat pakai pi opis pon cun jugak erk ... Apa kata kalau kita dapatkan kasut kaler pink kat bawah ni untuk pakai waktu raya nanti . Haaa....lepaih tu pakai gincu kaler purple pekat . ahhhaaa ~ pheww..... 
( wey , ramadhan belum masuk ~ )




Capturing the Zeitgeist








Sebagai salah satu jenama yang paling pesat berkembang , Sembonia percaya bahawa reka bentuk yang menonjol dan unik harus dipelbagaikan lagi dengan corak yang menarik serta bahan yang berkualiti adalah cara mencuri hati bagi penggemar dan peminat jenama Sembonia terutama golongan wanita bandar muda yang inginkan kelihatan cun melecun ~

Sekian kat sini jer yaya nak sampaikan pasal fenomena terbaru dari Sembonia ni yang bakal meletop pada tahun 2016 akan datang . Ada rezeki nanti yaya share lagi info ehh... babaiiii..... ~~

5 comments:

  1. Suka collection beg sembonia...semuanya cantik2 :)

    ReplyDelete
  2. Cantik designnyaaa.. Ena suka tengok design sembonia.. Kemasss

    ReplyDelete
  3. lama dh x nyopping handbag ni... cantik collection baru sembonia :-)

    ReplyDelete