14 September 2015

FAMILY DAY KELAB BLOGGER BEN ASHAARI 2015 - PART 1




Jutaan terima kasih buat para AJK Kelab Blogger Ben Ashaari  yang bertungkus lumus untuk mengadakan program yang amat berharga buat Yaya pada tahun ini , Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari  . Apa yang Yaya nak luahkan di sini adalah , Yaya berasa ammmattttt teruja kerana dapat turut serta buat pertama kalinya bersama mereka berkumpul beramai - ramai di satu tempat selama tiga hari dua malam iaitu pada 11 September 2015 - 13 September 2015 . Sambil taip entry ni Yaya layan jugak lagu - lagu dalam cerita Winter Sonata . hahaaa....sedih wooo nak taip sini...sebab memang terasa sangat kenangan bersama mereka semua...heheee....syukur sangat - sangat Allah swt telah menemukan kami semua dalam satu program walaupun di dalam hutan ... hehee...memang Yaya tak pernah menjangkakan semua ni akan berlaku dalam hidup Yaya , dan dari situ , maka terciptalah cerita Kelab Blogger Ben Ashaari dalam diari hidup Yaya ... :)



Terima kasih yang tidak terhingga buat penaja utama Cosmoderm yang sentiasa menemani kami dan amat mementingkan penjagaan kulit kami agar sihat sentiasa . 



Di samping itu , buat kak Sue Izza  , Yaya nak ucap terima kasih sangat - sangat kak sue...maaf Yaya tak reti nak bodek , Yaya tak reti nak puja - puja ...tapi Yaya memuji akak dan kagum dengan kesungguhan cara bekerja akak . Yaya respect sangat....terharu sangat sebab seminggu sebelum berlangsungnya family day kita ni , akak dah ambil berat pasal Yaya...akak 'keep alert' pergerakan Yaya dari cara Yaya berblog , gaya penulisan Yaya , nasihatkan Yaya...terima kasih terima Yaya seadanya dan membantu memperbaiki kelemahan Yaya dalam berblog ... semoga akak dipermudahkan urusan selalu..in shaa Allah.... :) 


Okey ! Buat Kaio Studio ... Fuhyooohhh...gempaklah korang...hahaa....daa laa hensem - hensem...comel - comel fotografer dan videografer dia...hahaa....foto dengan video kitorang jangan cakaplaa...memang smart giler weyhh dorang buat untuk kitorang ....hahaaa.....gerek seyh !! Tak puas Yaya tengok ketekunan korang nak bikin hasil kerja korang ni tau tak !! hahaaa....buat para pembaca blog Yaya , kalau korang nak buat program yang perlukan fotografer dan videografer , korang gunakan perkhidmatan Kaio Studio ni haa....komfem takkan menyesal ! Billion thanks a lot Kaio Studio !! :-*



Buat Az Zuha Travel Tours , Yaya nak ucap terima kasih bebanyak sebab sudi taja baju kami Kelab Blogger Ben Ashaari ... Yaya siap dapat dua lagi tau baju baru...seronoknyaa...hihihii.....kalau korang nak tahu , kitorang pun ada rumah sukan jugak tau ! Ianya terbahagi kepada empat rumah sukan iaitu Merah , Biru , Hijau dan Ungu...kalau macam dulu waktu sekolah , Yaya selalu dapat rumah merah. Tapi kali ni , Yaya dapat rumah Biru ... rasa janggal sikit .... hehehe.... 

Ada pelbagai aktiviti dan acara permainan yang kami kongsikan kegembiraan bersama , antaranya Senamrobik , Zumba , Flying Fox , permainan Sukan Rakyat dan Junggle Trekking .... 
Untuk permainan Sukan Rakyat ., ada dua games antaranya sukan di darat dan di air...hihii...nak tengok video comel kitorang wrestling dekat air tak ?? haa.... mehh klik dekat sini 


>> Ada banyak lagi gelagat yang korang boleh tengok dekat apabila pergi dekat Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari 2015 dengan dekat sini @yayacendana . Jangan lupa follow sekali tau .... ^_^


Dan selepas itu kami dihiburkan oleh penari Indian Boys aka Abang - Abang Api ni pulak haa....seksi tak diorang ?hihiii.... :D


Tengah duk leka main fon update instagram , tiba - tiba jerk nama 'Yaya Cendana' kena panggil naik pentas ambil hadiah .. Yeayyy....Yaya menang award Lucky Draw !! hihihi.....sebenarnya Yaya tak berapa minat baca novel tau , haa...Yaya lagi suka baca komik . Tapi Yaya takkan sia - siakan hadiah yang istimewa ni...jiwang jugaklaa tajuk novel ni..hihiii...nak tahu buku apa Yaya dapat ? dan siapa penulisnya ?? Nantikan entry Yaya yang akan datang tau...muahXoxoo00 !! :-*  












36 comments:

  1. Replies
    1. seronok sangat....dah laa tengah main fon waktu tuh...hihiii

      Delete
  2. yaya..meh novel tu kat aku..hahhaa..tp satu je yg menarik perhatian aku..yaya berani naik flying fox..yaya kan takut tinggi..hihi...kipidap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheh....ehh....novel tuh nanti kang habis aku bagi pinjam,,,tapi bukan sekarang,,,hehehe....haaa...flying fox tuh....haa...seronok..hihi..ehh.....tapi kann...mcm nk naik lagi la...hehee

      Delete
  3. seronoknya yaya..jeles akak tgok...best family day macam ni..kalau ada lagi tahun depan akak nak join

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak....memang seronok kak... :)

      Delete
  4. Best & enjoy..!! Terima kasih semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kan kak....terima kasih juga :)

      Delete
  5. Happening nampak... next time nak join lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah...tapi memang best kak... :)

      Delete
  6. bestnya kn..boleh hilangkan stresss..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. yeee...memang seronok sangattt .... :)

      Delete
  8. Best sgt! Tiap kali tgk pica & video gusti tu mesti nak gelak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheee....yang tuh memang acara paling best akak..hhehee

      Delete
  9. tengok gambar-gambar korang kat IG pun dah jealous dah.. huhuhuhuuu... :)
    sambung lagi part 2 ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan jeles....nextime ada...hihi...baik kak.. :)

      Delete
  10. Replies
    1. seronok jugak dengan geng bukit..hihihii

      Delete
  11. Best kan....heheh..tq tau yayac...

    ReplyDelete
  12. wah, happening nya. bestnya dapat join aktiviti mcm ni..

    ReplyDelete