24 August 2015

Kelab Blogger Ben Ashaari : JALAN - JALAN DI ZOO NEGARA #BAHAGIAN 1

 
Assalamualaikum :)
 
 
Hai jumpa lagi hari Isnin , rindu awak hari Ahad semalam 23 OGOS 2015 , ' Yaya and the KKBA GANG ' teruja sangat sampai budak - budak yang ikut pak mak depa pun lari sana , lari sini. haihh.....pening untie yayac... nak bagi peringatan tolong beri perhatian lebih sebab entry kali ni panjang giler yaya nak buat . Episod pertama ceritanya begini..........................
 
Pertama sekali Yaya nak ucap ribuan terima kasih kepada BEN ASHAARI Presiden KELAB BLOGER BEN ASHAARI merangkap DUTA COSMODERM , terima kasih Cosmoderm atas tajaan dan juga ZOO NEGARA MALAYSIA   , tidak lupa juga kepada sista FARAH WAHEDA yang bekerja keras untuk menjayakan program ini .
 
Terima kasih banyak - banyak pada sista ANIL WANINA  sampaikan hajat yayac dan ZATIE SUHAIDE untuk sampai ke ZOO NEGARA nak tengok binatang - binatang yang dah jadi haiwan kesayangan yayac di sana . Ini kali yang berapa pun yaya dah tak ingat sebab dulu waktu kecil - kecil rajin ummi dan ayah yaya bawa pergi dekat zoo ni . Kali terakhir menjejakkan kaki ke sini pada 2 tahun yang lepas bersama rakan seperjuangan waktu belajar di Universiti Teknologi Mara dahulu bersama Siti NorFatin binti Mat Halim anak kelahiran Pulau Pinang dan ke sini untuk membuat kajian berkaitan subjek utama bidang kami Diploma Seni Lukis dan Seni Reka . Mmm......jujurlah ehh...waktu tu kami masuk percuma jerr...tak payah bayar.....ahahaha....sebab apa ? sebab kami buat kajian waktu tu. :)
 

Lepas daftar acara bergambar beramai - ramai dan Yaya dimasukkan ke dalam kumpulan PANDA , memang kenalah dengan tema kan ? nak tengok panda....haaaa....Gambar ni sumber dari instagram ZOO NEGARA MALAYSIA    repost by sista MAS SAARI , sambil - sambil tu promote lah kan depa ni . Selepas diberikan taklimat , kami dibawa masuk ke Butterfly Garden ... wahhhhh.....rama - rama....walaupun kecil dari saiz yaya pun rasa takut tau....padahal gigi aku lagi besar dari dia. huhh.....
 Bolehlah baca teks pada gambar di atas ni ye .....

 
Habis madu jangan dibuang , simpan dan jagalah ia agar lebih sihat dan berseri
 

 
Dekat dalam ni habislahhhh jadi taman yaya...ini taman , yaya yang punya..hahahaa....korang fahamlah kan bila dah datang excited yaya boleh jadi semua benda suka hati jer yaya nak buat apa. Dalam taman rama - rama ni rama - rama patung dan apalagi tempat tu lah aku ambil gambar dulu .Selfie ! Jalan ke depan sikit nanti kita akan lalu bawah terowong jaring - jaring dan haaa nampaklah rama - rama terbang ke sana ke mari sampailah mereka ni pergi hisap madu dekat bunga . Macam gambar dekat atas tuuuu...... (muncung mulut)
Dalam taman rama - rama ni ada jambatan kecil . Ishhh....punya seronok betul aku tahu tak dengan ketinggian 145cm dan berat muatan aku adalah 45kg rupanya ada hikmah di sebalik ciptaan Allah swt , MUAT KOT laluan aku dekat atas jambatan tu . Perghhhh.....nikmat
 



 
 
 
Dia tumpang sat dekat kamera telefon yaya . Dilarang mengorat BELLA IDURA . Dia dah jadi bini orang ..... haaa.....
 
 


 
Beramah mesra bersama madu yang sebenarnya bukannya manis sangat pun rasa dia kalau yang original punya , madu betul - betul asli tu dia ada rasa masam sikit tahu tak ?? Bukan manis . Ggggrrrrr.....ni si Zatie ni dia ni excited sangat dah kenapaa.....
 
 
Ehhh ehhh......kita nak selfie seorang ... menyelit pulak Zatie Suhaide dan NADIA JOHARI ni .... kepala aku jer nampak..mmmm.....
 
NEXT ! Masuk dekat rumah beruk monyet semua . haahaa...dekat sini ada pelbagai spesies monyet . Dalam kawasan ni bolehlah kalau ada yang nak test suara ke .....
 


Untuk part 1 dekat Zoo Negara ni yaya belanja candid by cahaya mata pertama AZLINDA ALIN
 
 

 

14 comments:

  1. Hahahaha...tp program ni best sangat..enjoy weii..

    ReplyDelete
  2. gambar mas saari repost by zoo negara.. pembetulan yer! hehehehee
    mesti yaya teruja tengok monyet kan.. 😜😜

    ReplyDelete
  3. bestnyee ..

    *zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Bestnya kan masa nie...lagi2 bila yaya blur2

    ReplyDelete
  5. Bestnya kan masa nie...lagi2 bila yaya blur2

    ReplyDelete
  6. tu dia skali masuk zoo..
    abis semua gambo dia nk snap.
    cpat abis batwri gni.
    tp semua happening.

    ReplyDelete
  7. perghh ramainya. mesti syiok habis ni >_<

    Nik Ainaa

    ReplyDelete
  8. Zook skrg nk masuk tiket dh brp rm35 sorang ker dh naik lagi

    ReplyDelete