21 July 2016

Dapat Baucer RM5 untuk Pembelian Minimum 2 Botol Powerc Booster !!




Assalamualaikum guys.. so mcm mna raya korang? Sure awesome kan
😁😍



So yaya kat sini nak share pasal Vitamin C terbaik untuk mencerahkan kulit, menghilangkan jerawat, jeragat, parut, kulit berminyak seperti menggunakan pencerah secara booster macam cucuk vitamin c !! haa kauu..kerlas jemah...

Hidung nampak buruk kan bila nampak lobang-lobang dekat hidung tu? sedihnyeee..huwaa.... :(
Lepas tu Whitehead pon menjadi-jadi :(


Tu tandanya pori-pori awak besar dan makin membesar. Bila biar lama-lama, minyak pon tersumbat sebab tu whitehead timbul banyak. Perasan kan?

Apa kata korang gunakan Powerc Booster ni jadikan sebagai masker/skrub !! ahaa....letakkan sikit serbuk Powerc Booster di tapak tangan dan tambah sedikit air, selepas itu dep dep kan di muka korang yang bermasalah tuh . 


Powerc Booster juga sesuai dijadikan minuman jugak !! Kalau lepas minum ni, kulit awak licin tanpa cela barulah sungguh flawless. Kulit mengerutu terus licin halus. Hehe dambaan hati perempuan kan? Bahagianya keluar rumah without makeup :)


Cara bancuhan : 


Sukatan dari sudu yang telah disediakan:
Suku sudu (1/4sudu) =1 gelas air. 
Atau, 1 sudu penuh=1.5 liter air.
.
Amalkan 2 ke 3 kali sehari:
Pagi - sebelum makan
🌞Petang - Sebelum tea time
🌙Malam - sebelum tidur
.
Bole dikemam tapi sedikit masam.
Bancuh di dalam air,
Tidak semestinya air putih shja
Ikut selera masing-masing & kesesuaian.
Sudu telah disediakan


Ingat ni ‪‎vitaminC‬ hanya datang dari makanan yang kita makan, manusia tidak menghasilkan vitamin c sendiri dari dalam badan.

Dan makanan yang kita makan belum tentu dapat bekalkan vitamin C yang cukup bagi keperluan badan. 



Tanda-tanda badan kekurangan Vitamin C:



●Mudah Tertekan (stress)
●Kulit kelihatan Kering & Bersisik
●Tapak kaki keras & kasar
●Mudah terkena Selsema & Bersin hingga menggangu aktiviti harian.
●Wajah kelihatan lebih TUA berbanding usia (Manfaat hebat Vit C dpt membentuk Collagen semula jadi dari dalam tubuh) Mampu memutih dan mencerahkan kulit.
●Badan mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit. 





Seakan WABAK CANTIK Terkini!
Ianya 6 DALAM 1 KEGUNAAN!!!!


》Boleh Scrub Muka
》Boleh Buat masker
》Boleh Buat Rendaman
》Boleh Scrub Badan
》Face Mist
》& semestinya minuman. 







Hidup TERGANGGU dihambat dengan LELEHAN HINGUS? Susah nak buat kerja tambahan nak berurusan dengan orang? Makan ubat pun tak jadi apa TERUK KAN?


Apa yg ‪#‎powercbooster‬ boleh bantu anda? Sesegera 1 bancuhan, Kesannya Muka & Salur pernafasan akan terasa LAPANG & RINGAN Tak ada lagi hidung sumbat-sumbat & Kepala berat. Khas untuk mereka yang ALAH TERUK PADA HABUK & HAMA.

Bertindak & Buat sesuatu untuk kehidupan yang lebih baik & Sihat.




Semua pun mesti experience ni right macam sengkak, senak, full, rasa berat & Malassss!
😢😥
Nak2 lagi time ‪#‎Raya‬ mana taknya rendang lemang kutupat tak berhenti kena paksa 'ngapp juga nak jaga hati tuan rumah 
😂

Semua rasa tu boleh disettle kn dan korang akan feel ‪#‎Ringan‬ je badan tu walau pun makan berat & banyak sebab yang bestnya ‪#‎PowerCBooster‬ ni #‎Pakar‬ membakar kalori. Melancarkan sistem usus membuat usus bekerja dgn lebih baik dan buat kan korang senang "membuang" 
😁😊

Cantik Dapat Sihat Dapat Merawat bermacam lagi masalah kulit & dalaman. Amacam dah teruja nak cuba? direct mesej Power Booster eh !!






Orang cantik pakai ape pon cantik
😍
 Kalau kulit bersih tanpa makeup lagi double cantik berseri kan? Berseri dia lain macam bila natural. Awak nak ??






Mulai satu syawal , harga promo bagi 2 botol yang sebelum ini Rm80 ditamatkan. Harga baru jualan bagi 2botol bermula 1 syawal adalah rm85. Manakala harga jualan bagi 1botol kekal RM45. Minggu pertama lagi dah dapat lihat kesan baik jerawat mula kecut & surut . Ada yg amal tak sampai 1 bulan sembuh 





Bila minum ‪#‎powercbooster‬ ni boleh kecilkan pori2 sekali. Sambil tu buatlah face scrub, whitehead/blackhead banyak gila naik timbul dekat atas kulit lepas scrub. Masa nilah senang nak keluarkan kotoran tu semua
.
Dah keluarkan, pegang hidung licin je rasa. Seronok kan? Mestilah! Cantik sihat dapat, kulit pon bersih !! yeay !!


'

Powerc Booster dijamin HALAL dan tak perlu risau. Semua orang boleh minum dan guna !! Yaya dah cuba, korang bila lagi ?? Cepatlah order sekarang !! yey !!

Direct contact dengan dorang sekarang !!

Instagram : @powercbooster
Facebook : Power C Booster HQ






Ajaibnya Bawang Putih Hilangkan Rasa Sakit!

Ibu dan nenek kita tahu betul bahawa tidak ada ubat yang lebih baik dari alam.Salah satu keajaiban dari ubat lama bawang putih. Berikut adalah beberapa tip yang akan memukau anda dengan kemudahan dan kesannya.

Bawang putih menghilangkan rasa sakit di telinga dan membantu merawat sakit kepala.

Bagaimana?
Secara ringkasnya ulas dibersihkan bawang putih di telinga anda. Sangat sesuai di telinga anda, sebagai plug telinga. Rasa sakit dan keradangan melewati dalam beberapa minit, dan anda jatuh panas merebak melalui telinga.

1. Dengan kaedah ini anda boleh menyembuhkan sakit kepala.
2. Dalam hal ini, ulangi prosedur sebelum tidur. Biarkan bawang putih tetap di telinga lebih malam.
3. Di pagi hari anda akan menjadi seperti baru.

Bawang putih menurunkan suhu badan.
Ini sangat sesuai untuk anak-anak. Jika anak anda mengalami demam, memotong hirisan bawang merah dan rendam dalam cuka sider epal. Kemudian letakkan di kaki dan telinga anak anda. Suhu menghilang sangat cepat batuk Cure dengan bawang putih.

Jus bawang putih adalah sirap ubat batuk semulajadi yang sangat berkesan yang boleh anda lakukan dalam resipi ini:
bahan:

-1 ulas bawang putih
-2-3 sudu makan madu.

Caranya:
Pilih kepala bawang putih yang indah dan sihat berukuran sedang. Kupas bawang putih dan dipotong. Masukkan ke dalam mangkuk yang lebih dalam dan tuangkan madu. Tutup mangkuk dengan foil atau pinggan dan meninggalkan pada suhu bilik semalam. Keesokan harinya, saring campuran melalui kasa tebal atau saringan. Ini adalah salah satu dos untuk satu hari.

Ambil satu sudu makan sirap setiap dua jam, atau anda boleh melakukannya lebih kerap. Tentu saja dalam waktu singkat anda akan merasa bahawa anda bernafas lebih mudah.

Yaya Cendana Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign